Contact Librăria Iulius Mall - Librarium
duminică 22 martie 2015 16:00

Duminica, 22 martie, incepand cu ora 16:00, la Librarium Palas din Iasi (Palas Shopping Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian) sarbatorim Ziua Mondiala a Poeziei in parteneriat cu Asociatia Romeni i Moldavi in Veneto. In cadrul evenimentului, publicul iesean se va intalni cu poeti italieni, invitati speciali ai acestui eveniment.

Moderator: Nicoleta Dabija

Intalnirea de duminica are loc in cadrul unor serii de evenimente ce marcheaza Ziua Mondiala a Poeziei, organizate in parteneriat cu Muzeul Literaturii Romane din Iasi si Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu.

La eveniment au confirmat prezenta personalitati culturale si diplomatice din Romania, poeti, critici, artisti vizuali, editori si traducatori din Italia si Romania, precum si jurnalisti romani si italieni (Corriere della Sera, Il Gazzettino).

Programul activitatilor culturale este bogat, cuprinzand recitaluri de poezie cu poeti romani si italieni, proiectii de filme, piese de teatru, mese rotunde profesionale, vernisaje, prezentari de proiecte culturale.

Toate evenimentele au fost concepute in ideea sustinerii creatiei poetice, stabilirii unui dialog intre poezia romaneasca si cea italiana, precum si promovarea activitatii culturale la nivel international.

Ziua Internationala a Poeziei se sarbatoreste anual pe 21 martie si este declarata de UNESCO drept o recunoastere a faptului ca oamenii de litere si de cultura, poetii si scriitorii din intreaga lume contribuie in mod remarcabil la imbogatirea culturii si spiritualitatii universale.

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire