Contact Librăria Iulius Mall - Librarium

În colecţia „Ego. Publicistică” a Editurii Polirom a apărut recent un nou volum, Revolta Orientului, semnat de Carmen Gavrilă, corespondent în Iran şi în statele arabe din Orientul Mijlociu pentru Radio România Actualităţi.

Revolta Orientului, cu un cuvînt-înainte semnat de Bogdan Aurescu şi disponibil şi în ediţie digitală, reprezintă un demers jurnalistic mai mult decît necesar în contextulepocii istorice pe care o trăim şi pe care puţini dintre noi o înţeleg pe deplin.
 
În calitate de corespondent, Carmen Gavrilă îşi poartă cititorii, transpunîndu-i în mijlocul evenimentelor, prin zonele fierbinţi ale spaţiului islamic, scriind într-un stil pasionant, incisiv şi cu o atenţie deosebită asupra detaliilor care contează. 
 
Relatările detaliate de la faţa locului sînt însoţite de descrieri ale contextului, analize ale evenimentelor şi interviuri atît cu protestatari din stradă, cît şi cu jurnalişti locali. Nu lipsesc interviurile cu diferiţi lideri ai unor mişcări islamiste şi nici cele cu oficiali importanţi din Orientul Mijlociu.
 
Cititorul înţelege astfel mai bine istoria contemporană şi forţele motrice ale unei lumi care prezintă interes şi pentru politica externă şi securitatea României.
 
Fără a fi doar o analiză politică, Revolta Orientului este şi o veritabilă experienţă de călătorie virtuală, un „mic ghid” necesar în descoperirea şi cunoaşterea civilizaţiei orientale.
 
 „Este o lectură care te ţine captiv, te pasi­onează şi te emoţionează mai ales pentru umanitatea pe care o inspiră fiecare rînd, fiecare frază, fiecare pagină. Nu este analiză politică, ci mai mult decît atît: o viziune personală şi personalizată, construită cu migală pe baza observaţiei directe a ochiului de corespondent de presă care şi‑a acordat conştient şansa de a asista la făurirea unei noi epoci istorice…” (Bogdan Aurescu)
 
Carte recomandată de Librarium si Radio România
 
Carmen Gavrilă a absolvit Facultatea de Limbi Străine, secţia Limba Persană şi Studii Americane, la Universitatea din Bucureşti. Din 1998 este jurnalist specializat în afaceri externe, europene şi problematica spaţiului islamic, iar din 2004 este şi corespondent în Iran şi state arabe din Orientul Mijlociu pentru Radio România Actualităţi. S-a clasat în Top 10 Cei mai buni jurnalişti de politică externă din România realizat de Foreign Policy România în 2010 şi 2011. Printre distincţiile pri­mite se numără premiul special „Media e Italia/Europa” pentru jurnalism în Orientul Mijlociu acordat la cea de‑a treia ediţie a Premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor Italieni „Città di Salerno” (2007), Premiul pentru Interviu al Clubului Român de Presă (2007) şi premiul „Tînărul jurnalist al anului 2009” la categoria Politică externă şi afaceri europene, acordat de Freedom House România.
 

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire