Contact Librăria Iulius Mall - Librarium

Lansare de carte "Moartea unei veverițe"

vineri 15 decembrie 2017 19:30 - 20:30

Dragi cititori,

 

Vineri, 15 decembrie, de la ora 19:30, vă așteptăm în librărie alături de Dumitru Crudu, cu ocazia lansării celui mai nou volum al său, "Moartea unei veverițe", apărut la Editura Univers.

 

Alături de autor vor vorbi Bogdan Crețu și Șerban Axinte. 

 

Moartea unei veverițe, cel mai recent volum de povestiri al lui Dumitru Crudu, în  care personajele circulă liber ca într-un roman, îi poate părea cititorului un paradox: narațiunea explodează de un umor nebun - de situație și de limbaj -  și în același timp induce tristețe, emoție, tulburare. Război. Înrolări cu forța. Dezertări din armată. Despărțiri. Vieți distruse. Puncte de vedere opuse asupra aceluiași eveniment. Războiul care pătrunde în casă, despărțindu-i pe soț de soție, pe tată de fiică, pe fiu de tată, aducând cu el moartea unor oameni dragi și deznădejde. După terminarea războiului apare o întrebare: dar oare se va mai putea trăi ca înainte? Oamenii încearcă să-și refacă viața, în ciuda evenimentelor traumatice prin care au trecut, dar istoria continuă să le influențeze și să le modeleze destinele. O veveriță moare, iar moartea ei s-ar putea să fie metafora centrală a acestor vremi.

 

Dumitru Crudu (n. 1967, Flutura, Republica Moldova) este prozator, poet, dramaturg și publicist. Și-a făcut studiile universitare în filologie la Chișinău, Tbilisi, Brașov și Sibiu. A lansat în 1998 împreună cu Marius Ianuș Manifestul Fracturismului în ziarul Monitorul de Brașov. A debutat editorial în 1994, cu volumul de poezie Falsul Dimitrie. a continuat să publice poezie, cele mai recente apariții fiind La revedere, tată (2015) și Strigătele de sub apă (2015). Printre cărțile sale se numără romanele Măcel în Georgia (2008), Oameni din Chișinău (2011), Un american la Chișinău (2013). Cel din urmă a câștigat Premiul de Proză al filialei Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România pe 2013 și a fost nominalizat la premiul Visegard Eastern Partnership Literary Award, Bratislava, Slovacia, 2016. Pentru antologia de poezie Falsul Dimitrie, apărută la Editura Cartier în 2014, și în curs de traducere în limba polonă, este nominalizat la premiul Poetul European al libertății, ediția 2016 - 2018, Gdansk, Polonia, iar pentru cartea de proză Salutări lui Troțki, apărută la Editura Univers, a fost nominalizat la premiul pentru proză al revistei Observator Cultural și a primit premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pentru anul 2016. Romanul Oameni din Chișinău a fost publicat în limba cehă, în 2017, la Praga, la Editura Petr Stengl, în traducerea lui Jiri Nasinec. 

 

 

 

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire