Contact Librăria Iulius Mall - Librarium

Miercuri, 29 octombrie, de la ora 18.00, impreuna cu Editura Polirom, va invitam la lansarea celui mai nou roman al lui Dan Lungu, Fetita care se juca de-a Dumnezeu.

Invitati, alaturi de autor: Irina Schrotter, Doris Mironescu

Moderator: George Onofrei

Actrita Pusa Darie va citi fragmente din roman.

Un roman surprinzator, emotionant si plin de umor care exploreaza, prin ochii inocenti ai Raditei si cei ai mamei sale, un fenomen ce a marcat profund Romania postcomunista: emigratia temporara. Pentru a-si scoate familia din impas financiar, Letitia hotaraste sa plece la munca in strainatate pentru citeva luni. Prin intermediul unei cunostinte ajunge la Roma, in Italia, unde face menaj si ingrijeste de batrina familiei Bosse, Nona. Intimplator, intilneste o fosta colega de liceu, Laura, o veterana a locurilor de munca precare, fire puternica, spontana si onesta, care ii deapana povestea ei de emigranta. Acasa, au ramas cele doua fetite: Radita – sensibila, introvertita – in grija bunicilor si Malina in cea a sotului Letitiei, Vali. Aflata la inceput de scoala si puternic atasata de mama sa, Radita sufera in urma despartirii asa cum numai copiii pot sa o faca, cu tot corpul si toata imaginatia. Cele citeva luni preconizate se tot lungesc, planurile de viitor sufera mereu schimbari, iar efectele secundare ale plecarii se dovedesc imprevizibile. Ne aflam in fata unui roman tulburator, in care sint imbinate subtil o varietate de teme: copilaria, inocenta, instrainarea, confruntarea mentalitatilor, relatiile de cuplu sau reconfigurarea identitatii. Totul intr-o constructie plina de tensiune si cu un limbaj proaspat, efervescent.

Dan Lungu (n. 1969), director al Muzeului Literaturii Romane din Iasi, unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori romani, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. La Polirom a publicat romanele Raiul gainilor (fals roman de zvonuri si mistere) (2004, 2007, 2010, 2012), Sint o baba comunista! (2007, 2010, 2011, 2013; ecranizat in regia lui Stere Gulea; in 2010, premiera piesei de teatru Baba comunista pe scena Teatrului Bouwkunde din Deventer, Olanda; in 2013, premiera maghiara la Teatrul „Katona József” din Budapesta, iar la Ateneul Tatarasi din Iasi premiera nationala a piesei; versiunea franceza a cartii dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet, Franta, 2008; versiunea poloneza nominalizata la Premiul pentru literatura central-europeana „Angelus”, 2011), Cum sa uiti o femeie (2009, 2010, 2011) si In iad toate becurile sint arse (2011, 2014), volumele de proza scurta Baieti de gasca (2005, 2013) si Proza cu amanuntul (2008) si a coordonat, in colaborare, volumele Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism (2008), Str. Revolutiei nr. 89 (2009) si Carti, filme, muzici si alte distractii din comunism (2014). Carti ale sale au fost traduse in franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena, maghiara, bulgara, greaca, norvegiana si turca.

Va asteptam cu drag la eveniment!

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire