Contact Librăria Iulius Mall - Librarium
marţi 11 februarie 2014 18:00

 

”Când ţi se spune "acesta ştie carte"
Te-nclini şi chiar te dai mai la o parte.
Dar cum răspunzi când se afirmă, net,
Că "domnul ăsta ştie... Internet"?”

(epigramă de Ion Bucheru din Spinii trandafirului, 2008).

Marti, 11 Februarie, de la ora 18.00, va asteptam la Librarium Palas din Iasi (Palas Shopping Mall, parter), alaturi de Asociatia Salvati Copiii, la Ziua Siguranței pe Internet. Evenimentul se adreseaza adolescentilor si are ca tema «Cultură tradiţională vs. Cultură electronică».

Vom discuta despre:
- “conflictul” care poate apărea între caracteristicile informatizării și lectorul văzut ca personalitate umană singulară supus rigorilor și transformărilor sociale într-o societate în plină mișcare - relația între “obiectiv”și “subiectiv”, între tehnologie și procesul de lectură, de informare;

- lectura (de calitate) ce dezvoltă vocabularul, lărgeşte aria subiectelor accesibile, stimulând comunicarea. Lectura stimulează gândirea şi dezvoltă imaginaţia. Acţionând prin cuvânt, ea presupune un efort de reprezentare. Citind, configurăm spaţii şi împrejurări, construim imagini într-un mod personal.

Însă, aşa cum există cărţi dăunătoare, aşa există şi jocuri care stimulează creativitatea şi inteligența şi dezvoltă abilităţi de adaptare. Totul stă în măsură şi selecţie!

Invitaţi speciali:

Conf. Univ. Cătălin Constantinescu

Corina Mighiu, psiholog Salvați Copiii Iași

 
Ziua Siguranței pe Internet este un eveniment de anvergură europeană, desfășurându-se anual în luna februarie, sub egida rețelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.
Ziua Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți, precum și conștientizarea și educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.
Susținută la nivel european de către organizația INSAFE și de Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică a Comisiei Europene, Ziua Siguranței pe Internet a atins un grad global de participare, conștientizare și acoperire media, aflându-se în continuă creștere. Ajunsă la ediția a XI-a, Safer Internet Day 2014 va avea loc pe data de 11 Februarie și va fi sărbătorită în aproximativ 65 de țări din întreaga lume. Tema acestei ediții este: "Let’s create a better Internet together!"("Împreună facem internetul mai bun!") și vizează necesitatea stabilirii unei netichete general acceptată privind navigarea pe Internet.

Persoană de contact:

Ioana Nistor, Coordonator regional Sigur.info/ sigurinfo.iasi@gmail.com/

ioana.nistor@salvaticopiii.ro

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire