Contact Librăria Felicia Mall - Librarium

"Turneul celor cinci națiuni" se lansează la Iași

sâmbătă 24 februarie 2018 18:00

Dragi cititori,


Vă invităm sâmbătă, 24 februarie, de la ora 18:00, să participați, alături de Andrei Zbîrnea și invitații săi, la lansarea volumului "Turneul celor cinci națiuni". Vor fi prezenți Radu Andriescu și Emilia Nedelcoff în calitate de invitați, iar evenimentul va fi moderat de Cătălin-Mihai Ștefan. Aceasta va fi al patrulea popas pe care Andrei Zbîrnea îl face cu proaspătul lui volum, după ce au vizitat mai înainte Bucureștiul și Suceava.


Andrei Zbîrnea este absolvent al Masterului de Probațiune din cadrul Facultăţii de Sociologie și Asistență Socială. Publică în 2011 volumul de poeme "Rock în Praga" (ed. Herg Benet), urmat de "#kazim"(contemporani cu primăvara arabă), la aceeași casă de editură, în 2014. Poeziile sale au apărut în revistele literare: Zona Nouă, Tiuk!, Conta, Zona Literară, Tribuna, Timpul, Poesis Internațional și Familia. A fost inclus și într-o serie de antologii, printre care amintim: Cele mai frumoase poeme din 2011 (Tracus Arte, 2012), Cele mai frumoase poezii ale anului (Adenium, 2014), Ziduri între vii (Zona Publishers, 2015), #Rezist!Poezia (Paralela 45, 2017). În 2015 a obținut marele premiu al Festivalului Antares (Galați, Brăila, Sulina) pentru poezie. Este redactor muzical al revistei Observator Cultural și inițiator, alături de Iulia Militaru și Felix Nicolau al serilor de performance poetic Blitz Show Revival. În primavera lui 2018 va apărea prima traducere din poemele sale în revista cehească http://www.iliteratura.cz/.


Despre Turneul Celor Cinci Națiuni: Andrei Zbîrnea și-a găsit material poetic din forme urbane de escapism, alimentate cu o pasiune adictivă. Game-boarduri, rezumatele meciurilor de tenis, mersul rutinant la Ikea sau decupajele din serialele ritualice compun peisajul auster al acestor poeme. E printre puținii la care austeritatea e ludică și ludicul auster. Aici, trauma face loc dependenței compensatorii de informație, iar pericolul alternează cu surogatul de liniște, pe care îl poate furniza participarea, voyeuristică aproape, la marile jocuri. Și decupajele lui se joacă, la limită, cu resemnificarea. A vidului și a expresiei. Un joc riscant, unicul pe care Andrei Zbîrnea îl poate face al lui. (Alina PURCARU)

Nu sînt un mare sportiv. La rezistență eram un dezastru, prin liceu. Mai cîștigam ceva la viteză și la săritura în groapa cu nisip. Dar cînd e vorba despre poezie, devin atent. Andrei Zbîrnea m-a făcut atent. La text. După ce treci peste trimiterile sportive, pe care le pricepi cum poți, rămîn spațiile pe care, ca cititor, ești obligat să le completezi. Despre asta e vorba, pînă la urmă. Andrei Zbîrnea știe să deschidă un traseu care trebuie dus pînă la capăt. Ca cititor, ai libertatea de a parcurge traseul după bunul plac, chiar dacă ești mai reticent la mișcare. Te așteaptă surprize, construcții culturale care duc mai departe decît te-ai aștepta. E punctul din care ana­liza nu mai are rost. Rămîne plăcerea lecturii, mai ales dacă nu știi de unde pîndește lunetistul. (Radu ANDRIESCU)


Vă așteptăm!

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Mumu Toys
Professor Puzzle
Lex Hobby Store
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire