Contact Librăria Felicia Mall - Librarium
joi 13 noiembrie 2014 18:00

Captivant prin tonul de roman noir, prin atmosfera sumbra si confesiunile depresive, Citeva lucruri despre tine de Florin Irimia pare o poveste desprinsa din filme, pe cit de neverosimila, pe atit de fascinanta, la granita dintre vis si realitate.


Joi, 13 noiembrie, de la ora 18.00, la Librarium Palas (Str. Palas nr. 7A) din Iasi, scriitorul Florin Irimia va intra in dialog cu cititorii ieseni, cu prilejul lansarii romanului Citeva lucruri despre tine, cel mai recent roman aparut in colectia „Ego.Proza” a Editurii Polirom.

Invitati: Ema Ilie si Doris Mironescu

Moderator: George Onofrei


Un barbat ii spune unui „doctor” povestea sa: desi isi dispretuieste tatal, pe zi ce trece ii seamana tot mai mult. Dezastrele se tin lant in viata lui inca din copilarie, cind, dupa divortul parintilor, mama (cu probleme la fel de mari ca si tatal) ii moare intr-un accident de avion. Pe masura ce se „maturizeaza”, el transforma seducerea femeilor intr-o adevarata obsesie, fara sa constientizeze prea bine acest lucru. Ori de cite ori incearca sa schimbe ceva, viata il pune cu botul pe labe, toate relatiile sale terminindu-se printr-o tragedie. Moartea pare sa-l insoteasca la fiecare pas, dar nu-l atinge niciodata. Asta pina ce intr-o zi se hotaraste s-o cheme la el. Nu inainte insa de-a mai face o ultima confesiune…

Carte recomandata de Librarium, Bookaholic.ro, Radio Romania Cultural

Florin Irimia (n. 1976, Iasi), lector doctor la Facultatea de Litere a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi. Semneaza cronici literare incepind cu anul 2001 in calitate de colaborator al revistelor Observator Cultural, Noua literatura, Dilemateca, Romania literara, Timpul si Suplimentul de cultura. In 2009 debuteaza ca prozator in revista Noua literatura (sub pseudonimul Eduard Tautu), iar in 2011 publica la editura Brumar romanul de debut, Defekt, laureat al Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franta, editia 2013. Este prezent in antologia Alerta de grad zero in proza scurta romaneasca actuala (editor Igor Ursenco), aparuta la Editura Herg Benet. A mai publicat proza scurta in revistele Familia, Timpul, Zona literara, precum si in Ziarul de Iasi. La Editura Polirom i-a mai aparut romanul O fereastra intunecata (2012), care va fi tradus si publicat in Turcia, in 2015, la editura Aylak Adam.  

Va asteptam cu drag!

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Mumu Toys
Professor Puzzle
Lex Hobby Store
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire