Contact Librăria Felicia Mall - Librarium
miercuri 01 octombrie 2014 18:00

Miercuri, 1 octombrie, ora 18:00, va asteptam la Librarium Palas (Palas Shopping Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian), unde va avea loc lansarea cartii Cei care schimba jocul. Cum gandesc, decid si actioneaza antreprenorii romani care se bat cu multinationale, aparuta la Editura Publica, alaturi de autoarele cartii, Mona Dirtu si Andreea Rosca.

Moderator: Prof. univ. Stefan Prutianu

Avem sau nu antreprenori romani care sa fi cladit companii de anvergura fara experienta in business, fara capital de pornire si mai ales fara sa faca afaceri cu statul?

Aceasta este, in esenta, intrebarea la care incearca sa raspunda Cei care schimba jocul, o carte-documentar lansata de Editura Publica in 2014. Cele doua autoare au ales sa lucreze cu un instrument arareori folosit in literatura de afaceri – storytelling-ul.

Mona Dirtu si Andreea Rosca - amandoua foste jurnaliste de business - au selectat pentru proiectul lor, dupa un set de criterii clar definite, sapte companii lider de piata (City Grill, Medlife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert, Bitdefender). Documentarea a fost ampla - peste 100 de ore de interviu cu fondatorii acestor companii, plus o duzina de discutii cu manageri de fonduri de investitii si consultanti - iar din ea a rezultat prima carte despre campionii antreprenoriatului romanesc post ’89.

Cei care schimba jocul este, dupa stiinta noastra, prima carte care vorbeste despre mecanismele si procesele de decizie ale primei generatii de antreprenori romani de dupa desertificarea comunista. Am pornit in acest proiect cu gandul ca dupa cortina de mituri, clisee si judecati pe informatie putina a crescut, in timp, o promitatoare clasa de antreprenori romani. Dar Cei care schimba jocul nu este, totusi, o carte despre afaceri. E mai degraba o carte despre cativa oameni care au decis, la un moment dat al vietii lor, sa o porneasca pe cont propriu – in ciuda lipsei de directie, de experienta, de capital de pornire si mai ales in ciuda fricii de esec.  – autoarele Mona Dirtu si Andreea Rosca.

Suntem incantati sa adaugam in portofoliul nostru o carte care va inspira pe multi in drumul lor spre antreprenoriat, semnata de doua nume cu rezonanta in jurnalismul romanesc.  – Bogdan Ungureanu, director executiv editura Publica.

Despre carte:

Vlad Mixich: Aparitia acestei carti, in care sunt adunate o parte din povestile unei Romanii contemporane demne de admirat, este un gest simplu. Avem carti despre cum sa ne crestem copiii, cum sa ne iubim unii pe altii, cum sa slabim si cum sa izbandim. Dar nu am avut, cel putin pana acum, o carte in care sa se vada limpede acea ,,Romanie severa“ pe care istoricul Alexandru Dutu o descria ca fiind formata din „niste oameni seriosi care-si vad de treaba, isi fac datoria, isi asuma obligatii pe care le duc la bun sfarsit cu discretie si isi implinesc vocatia plini de raspundere“. Cred ca aceasta Romanie exista si e necesar ca ea sa se vada mai bine. E necesar ca ea sa reinceapa sa ocupe un loc central in lumea noastra. Fara festivisme, fara cele mai mari steaguri si cele mai tricolore emotii din lume. Simplu si firesc. Pentru ca merita.

Dragos Stanca: Aveti in maini o carte despre business si, mai ales, despre oamenii din spatele businessului. Cunosc mult prea bine exigentele autoarelor. Asteptati-va, deci, la o carte scrisa frumos si captivant, lucru nu usor de realizat, cand vorbim de povesti de business, la o carte care nu vorbeste doar despre succes, ci si despre valoarea pe care o da esecul, un element bine ascuns in orice plan de afaceri si, nu in ultimul rand, asteptati-va la o carte care va va inspira, indiferent de proiectele pe care le aveti de dus la capat.

Despre autoare:

Mona Dirtu s-a pregatit sa devina profesor de chimie si fizica, dar a devenit jurnalist, meserie pe care a facut-o timp de aproape 20 de ani deopotriva in presa generalista, in cea de business si in digital. In 2012 alege calea antreprenoriatului, dezvoltand proiecte de business storytelling, training, e-learning. In plus, este writing coach, continua sa se implice in proiecte de jurnalism si scrie pe teme de business si media pe blogul sau, monadirtu.ro.

Andreea Rosca are o experienta de aproape 20 de ani in jurnalism ca redactor si director de publicatii de business. Din 2011 este consultant in comunicare si lucreaza atat cu antreprenori romani, cat si cu companii multinationale sau organizatii non-profit. Tot in 2011 a fondat, alaturi de alti trei antreprenori, Fundatia Romanian Business Leaders. Este licentiata in economie si a absolvit cursurile de MBA ale Open University, Marea Britanie. Continua sa scrie pe blogul personal andreearosca.ro.

Pagina de facebook a cartii: https://www.facebook.com/ceicareschimbajocul

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/691389917643189/?ref=22

Va asteptam cu drag!

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Mumu Toys
Professor Puzzle
Lex Hobby Store
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire