Contact Cartea de Nisip - Librarium

Oameni, locuri cu Bogdan Munteanu

marţi 10 iulie 2012 19:00 - 22:00

Librăria Cartea de Nisip vă invită marți, 10 iulie 2012, de la ora 19, la drum. Bogdan Munteanu împreună cu invitații săi Mihai Vlad, Cristina Ianc și Raluca Ianc ne vor povesti prin cuvinte și imagini ce inseamnă o expediție cu toate etapele ei.

Oameni, locuri este o întâlnire în care se vor îmbina călătoria, fotografia și literatura. Vom cunoaște oameni care ne vor împărtăși din experiențele lor de călătorie, cu care vom povesti despre locuri și obiceiuri din lumea întreagă.   

Această primă întâlnire va fi dedicată Expediției MRAMORNAYA STENA, 6400 m expediție pentru care cei trei invitați se pregătesc.

VARFUL MRAMORNAYA STENA - MARBLE PEAK WALL 6400 m este cel mai inalt vârf din Nordul lantului muntos Thian Shian. Numele i-a fost dat de unul dintre primii exploratori din Tien Shan, Mertsbakher G. în 1902. Stabilit la graniţa dintre China şi Kazahstan, acest vârf se distinge printr-un perete de 500 metri de marmură, închis din mai multe unghiuri de ghetari masivi. Acest vârf este o provocare pentru oamenii de munte care urca pentru prima dată peste 6000 de metri. Expediții pot fi organizate în timpul orice anotimp al anului, dar elicopterul poate fi folosit doar în iulie şi august. Vârful oferă mai multe trasee din punct de vedere tehnic, foarte extinse de-a lungul crestelor adiacente, având şi pante de până la 40 de grade înclinatie. Este nevoie de cel puţin trei tabere intermediare la altitudini de 4000, 5200, 5900 si chiar la 6000 de metri.

Mihai Vlad este de profesie inginer în proctecția plantelor. Are ca hobby-uri speologia, alpinismul de altitudine, fotografia, ski-ul, căţăratul, trail running-ul, scufundările și cannioning-ul. Este membru al Asociației Montane Speo Zarand  Brad și al  Federației Romane de Speologie. Pe lângă ascensiunile de vară și iarnă din munții României, Mihai mai are la activ o ascensiune pevârful Dome de Goutter, masivul Mont Blanc- 4303m  Franța 2008 și o Ascensiune pe vârful Ararat în 2009.

Cristina Ianc este Arhitect Stagiar de profesie. Are ca hobby speologia, fotografia, ski-ul, căţărat-ul, trail running-ul și cannioning-ul. Este Preşedinte al Clubului de Speologie CRISTAL ORADEA, Membră a Serviciului Judeţean Salvamon- Salvaspeo BH, Membru Corpul Român Salvaspeo, Tehnician salvaspeo și Iniţiator în cadrul Federaţiei Române de Speologie. A participat alături de Mihai Vlad la expedițiile de pe Masivul Mont Blanc și muntele Ararat.

Raluca Ianc este studentă la Facultatea de Biologie. Hobby-urile ei sunt speologia, trail running-ul, ski-ul și căţărat-ul. Este membră a Clubului de Speologie CRISTAL ORADEA, membră a Serviciului Judeţean Salvamon- Salvaspeo BH, membră a Organizaţiei ECOTOP Oradea, absolvent al Şcolii Române de Speologie- nivel TSA 2 și Membră a Expediţiei Feminine Berger „-1000m” 2010

 

Bogdan Munteanu, este scriitor, călător, iubitor de oameni, de locuri, de momente. Este autor a trei cărţi ,,Pur şi simplu’’ în 2008, ,,Vals pe fire de paianjan’’ în 2010 şi ,, Bine te-am rătăcit Incognito’’ în 2011. Aceasta din urmă conține experiența fascinantă a unei călătorii de 4 luni prin Europa.

Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

Carduri acceptate

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Clinicile Medicis
Alt Club
Centrul de Cercetare in Istoriografie Filosofica si Filosofia Imaginarului
eventya
Facultatea de Stiinte politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii
Teatrul Maghiar de Stat Csiki  Gergeli
TM2021
VIA RUMANIA CULTURA
ZILE SI NOPTI
Institut Francais
Radio Timisoara
Yankee Candle
de Banat.ro
Timisoreni.ro
Lex Hobby Store
Teatrul National Timisoara
Teatrul German de Stat
OPTI Web Design si Gazduire