Contact Book Corner - Librarium

Lansare "Lumi din cuvinte" de Sanda Cordoş

marţi 15 mai 2012 18:00 - 19:00
Marţi, 15 mai, la ora 18.00, la Librăria Book Corner din Cluj (Bulevardul Eroilor nr. 15) va avea loc lansarea celui mai recent volum semnat de Sanda Cordoş – Lumi din cuvinte. Reprezentări şi identităţi în literatura română postbelică – apărut la Editura Cartea Românească, în colecţia „Critică şi Istorie literară”. Vor lua cuvîntul, alături de autoare, Irina Petraş, Adriana Stan, Alex Goldiş.
 
Despre volum
Indiferent de deceniul, ideologia sau problematica pe care o investighează, indiferent că se ocupă de reprezentările transversale (la fixarea cărora participă operele mai multor scriitori) sau de cele individuale (care angajează doar opera unui singur autor), eseurile Sandei Cordoş trasează o hartă a literaturii române postbelice, evidenţiind ideologii literare şi reprezentări comunitare acute şi de neignorat, şi dau seamă, astfel, de forţa de reprezentare a literaturii, ca şi de puterea de seducţie a lumii asupra căreia se exercită, cu atît mai seducătoare (într-o ecuaţie proprie artei) cu cît este mai primejdioasă.   
 
„Sanda Cordoş trăieşte cu cărţile, trăieşte cărţile. Sanda Cordoş chiar vibrează, nu se preface. Din acest punct de vedere, al vibralităţii, ea e, poate, adevăratul şi singurul urmaş al lui Lucian Raicu. Şi asta cu atît mai mult cu cît şi pe Sanda Cordoş o impresionează fondul de umanitate al operei, iradianţa ei sufletească, nu mofturile şi sofisticăriile. O critică deodată caldă şi severă nu-i reuşeşte decît Sandei Cordoş – ultimul critic român cu inimă şi care profesează faţă de literatură o dragoste cu discernămînt.” (Al. Cistelecan)
 
Despre autoare
Sanda Cordoş (n. 2 august 1966) este conferenţiar la Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde conduce Departamentul de literatură română şi teoria literaturii. A publicat: Literatura între revoluţie şi reacţiune. Problema crizei în literatura română şi rusă a secolului XX, 1999 (ediţia a II-a adăugită, 2002); Alexandru Ivasiuc, 2001; În lumea nouă, 2003; Ce rost are să mai citim literatură, 2004.

A coordonat volumele Spiritul critic la Cercul literar de la Sibiu, 2009; Spiritul critic la Liviu Petrescu, 2011; Ion Pop 70, 2011. A coeditat Romanian writers on writing (ed. Norman Manea, 2011) şi a colaborat la mai multe volume colective şi lucrări lexicografice, printre care Ion Pop (coord.), Dicţionar analitic de opere literare româneşti (2007) şi Kindlers Literatur Lexikon (2009).

Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Clujul Cultural
Revista Tribuna
Revista ECHINOX
The events
Evenimente în Cluj
Bicicleta Galbena
OPTI Web Design si Gazduire