Contact Grupul Librarium Iasi

Ştefana recomandă

Cerere în călătorie - Édouard și Mathilde Cortès
 

 “Din Paris, aproape 5800 km ne despart de Ierusalim. Şapte luni şi jumătate. De la cap la inimă e mai puţin de un pas. Patruzeci de centimetri, cei mai greu de parcurs. Este călătoria unei vieţi întregi, cea mai lungă. De la minte la inimă.”

Cerere în călătorie este o experienţă de ordinul fabulosului legată într-o carte. Un pelerinaj, o călătorie iniţiatică, o aventură, un drum al crucii, un pretext al întâlnirilor neaşteptate şi al necunoscutului, o testare a limitelor şi, în cele din urmă, un voiaj cu totul neobişnuit de nuntă. De la Paris la Ierusalim, distanţa nu se mai măsoară orar, ci solar. Nu în kilometri, ci în paşi. Doi tineri, cuplu abia căsătorit, aleg să-şi asume şapte luni şi jumătate pe drum, fără bani, dar cu încrederea că oamenii nu s-au dezumanizat de tot şi că vor găsi în fiecare loc traversat o fărâmă de bunătate şi o fărâmă de pâine, cât să-şi astâmpere foamea.

Nu este vorba, aşa cum aţi putea crede, de un pelerinaj religios, ci mai degrabă unul laic, dar unul care are ca scop, pe lângă destinaţie, consolidarea legământului dintre cei doi. Pornesc pe un drum deloc facil, în care se au drept sprijin doar unul pe celălalt, la bine şi la rău, lăsând în urmă orice le-ar fi putut uşura călătoria, în afară de strictul necesar, înghesuit în două rucsacuri, şi hainele de pe ei. Greutăţi vor întâmpina destule, dar şi oameni sau întâmplări din acelea care îţi redau speranţa şi elanul vital. Busola lor indică sud-estul şi ei o urmează traversând Alpii, satele minate şi pustiite ale Iugoslaviei, pericolele Turciei şi ale Siriei – unde sunt urmăriţi şi suspectaţi de spionaj, etc. Periplul lor merită din plin urmărit.

Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
Inaugurare Librarium Iulius Mall Iasi

Dragi prieteni, joi, 19 octombrie, sărbătorim împreună inaugurarea noii noastre librării. Vă așteptăm cu reduceri și premii speciale, iar în a doua parte a zilei v-am pregătit o serie de programe pentru iubitorii de carte și muzică.

URMĂREŞTE-NE
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Avant-Garde - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Lex Hobby Store
LEGO
Yankee Candle
AJS Iasi
AltIasi
Conica de Iaşi
Inoras
Psychology Center
Flacăra Iaşului
TIMPUL
Iaşul cultural
Iaşul universitar
News Iasi
Radio Iaşi
OPTI Web Design si Gazduire